Friends of Retail helpt retailers bij het aanpassen van hun businessmodel aan de eisen van deze tijd.
Een greep uit onze dienstverlening.

Wij ontwikkelde samen met online-aanbieder FuturumShop een nieuw fysiek wielrenconcept onder de naam FuturumClub.  Bewust is het woord “winkel” hier achterwege gebleven omdat niets meer doet denken aan een klassieke fietsenwinkel met hoge voorraad, smalle looppaden en enigszins smerige handen. Gekozen is voor een Clubhuisbenadering dichtbij de klant, de echte wielrenner.  In de Club treft de bezoeker de innovaties op wielrengebied aan, kan men uitgebreid en zonder kosten sleutelen aan de eigen fiets, genieten van een heerlijke cappuccino of het volgen van een gerichte training.  Tevens is de Club het adres voor het ophalen van bestelde artikelen (click & collect). In de Club staat niet zo zeer het verkopen van de artikelen centraal  maar veel meer de beleving en het advies van het deskundige personeel. 

Friends of Retail is nauw betrokken geweest bij de conceptontwikkeling, het omnichannel-denken, het bepalen van de kpi’s, het feitelijk zoeken naar de juiste plek alsmede het maken van de vertaalslag richting zowel consument als leveranciers.

 

Voor outdoormerk HiTec ontwikkelde wij een handboek met hierin duidelijk beschreven de richtlijnen rond het nieuwe brand store / shop in the shop concept.  Een bijdrage aan het creëren van een uniforme uitstraling all over the globe.

 

 

Sinds enkele jaren is Friends of Retail betrokken bij het ontwikkelen van lesmateriaal voor de Hogeschool van Amsterdam.  Zo ontwikkelde wij in samenwerking met e-learning uitgever Edumundo de basiscursus inkoop voor eerste jaars CE-studenten alsmede gericht lesmateriaal voor het vak accountmanagement en retail. Uitgever Edumundo is marktleider op het gebied van businessgames in Nederland en Engeland en zij bieden via het schoolboekenvervangende Edubookplatform effectieve en aantrekkelijke leermiddelen aan.

Daarnaast sparren wij regelmatig met management teams over hun sales- en marketingbenadering of ontwikkelen/geven wij training aan zowel sales als marketingteams.  Zo zijn wij betrokken geweest bij ontwikkeling van het trainingsprogramma voor de Harley-Davidson dealers in Europa en het geven van training aan de dealers in zowel Nederland als België.