friendsFriends of Retail

Onder de naam Friends of Retail hebben Nico van Offeren en André Wierper hun krachten gebundeld. Retail loopt als een rode draad door de carrières van beide partners heen, niet verwonderlijk dat hier de focus van het nieuwe bureau ligt.

Friends of Retail ziet kansen
“Retail heeft het de afgelopen tijd niet makkelijk gehad. Het heeft echter weinig zin om bij de pakken neer te zitten”, aldus Nico van Offeren . “Friends of Retail ziet kansen, veel kansen. Op het gebied van samenwerking tussen wholesale en retail, omni channel commerce of het optimaliseren van shopping locaties – winkels, formules en winkelcentra.”

Luisterend oor of helpende hand
Verder laat Van Offeren weten dat het bureau van André en hem zijn naam eer aandoet. “Friends of Retail stelt zich op als een vriend, oprecht, geïnteresseerd, een luisterend oor of een helpende hand, de sparringpartner bij uitstek voor commerciële vraagstukken”.

Zie referenties voor een greep uit de business activiteiten van de afgelopen jaren.

Visie
De  Nederlandse retailmarkt is in turbulent vaarwater terecht gekomen. Ofschoon we officieel uit de recessie zijn laat de economische crisis zijn sporen na en lijkt het of de consument rationeler omgaat met zijn of haar aankopen. Aan de andere kant heeft de retailmarkt te maken met een door de consument gewaardeerde uitrol van technische mogelijkheden om via verschillende kanalen aankopen te doen. De winkel  als verkoopinstrument, met vaste openings- en sluitingstijden, ondervindt concurrentie van online verkoopmogelijkheden die 24 uur per dag ter beschikking staan van de klant.

Een groot deel van de Nederlandse retail is zoekende en vraagt zich af hoe zowel de rendements- als de continuiteitspositie kan worden veilig gesteld.  Om de consumentenwensen optimaal te kunnen invullen moge het duidelijk zijn dat afgeweken dient te worden van de geijkte retailpaden. De huidige retailsituatie vraagt om innovatie, relevantie en vooral een gezonde hoeveelheid durf.

Missie
Friends of Retail  is een partnership dat retailers helpt om te durven veranderen in een woelige markt!